Afscheid

12433100_10207271018807260_1762915818_o

12434648_10207271017007215_1635474378_n

Hallo,

hier ons laatste blogberichtje!
De laatste weken hebben we allemaal samen doorgebracht in Lukhanyo. In Nomzamo bleven de kinderen thuis omdat het vakantie is voor de gewone scholen en zo werd het te moeilijk voor de kinderen om nog voor transport te kunnen zorgen.
In Lukhanyo waren het boeiende laatste weken. We nodigden de ouders van de cliënten uit om eens een kijkje te komen nemen in de voorziening en bakten koekjes voor hen. Er was een kleine opkomst waar we erg tevreden over waren. Ze hebben kennis gemaakt met het maken van papier maché en hebben hun eigen potjes versierd en dan meegenomen naar huis. Ook zijn we de stad in getrokken om de zelfgemaakte potjes, armbandjes, ringen, gingerbier, muffins, … te verkopen. Het was een groot succes want er werd heel wat verkocht!
Sinds kort is de keuken nu ook afgescheiden van de grote zaal in Lukhanyo. Omdat deze muur er nogal ‘saai’ uit zag, hebben we deze een kleurtje gegeven. De muur werd kleurrijk versierd met groenten, bloemen, …

In de laatste week zijn we dan allemaal samen naar het Mountain Zebra National Park getrokken om er een ‘afscheidsbraai’ te houden. Er werd heel wat gezongen, gedronken, gegeten en gelachen! Het was erg gezellig en we kwamen tot het besef dat deze prachtige tijd op zijn einde loopt…
We zijn Ntsiki erg dankbaar voor alles wat ze voor ons gedaan heeft. Ze gaf ons de ruimte om te experimenteren en ook naast de stage dompelde ze ons helemaal onder in de cultuur.

Deze drie maanden zijn voorbij gevlogen en het was een ervaring die we nooit zullen vergeten!

Heel veel groetjes,
Jana, Laura, Louise en Julie

Een gedachte over “Afscheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code