Ongeveer een week voorbij

De laatste dagen enkele opvallende zaken meegemaakt.
Eerst donderdagmorgen het bericht dat er ingebroken is in Lukhanyo. Merkwaardig is dat enkel de oude pc en de printer gestolen zijn, laptop, smartphone, tv zijn er nog. Eén van de cliënten wordt verdacht en onmiddellijk hardhandig aangepakt, bij ons onvoorstelbaar. Iedereen in Lukhanyo is een beetje ondersteboven en de activiteiten komen pas langzaam op gang.
Later horen we dat deze zaken gestolen worden om materiaal uit te halen dat gebruikt wordt voor drugs.
Op de middag maken we opnieuw iets mee. Er is een welgekomen onweer, want het heeft hier in ongeveer een jaar niet geregend. Een onweer is natuurlijk gekend, maar het feit dat er hagel bij was maakte het speciaal. Op één, twee, drie lag alles hier wit. Wie verwacht dat nu in Zuid Afrika!

Vrijdagavond gaan we naar een concert in een kerk. Nog nooit meegemaakt. Een mengeling van klassiek orgel en fluit, over liederen van A. Lloyd Webber tot liedjes van 50, 60 jaar geleden zoals Amore. Neem daar nog enkele godsdienstige liederen bij, een eerder slecht afgestelde klank, een zeer enthousiast, uitsluitend blank publiek en het plaatje is rond.
Zaterdagavond optreden van een koor in een bejaardenhome in Cradock. Opnieuw enkel blanken, zowel in het koor als in het publiek. Ik waande mij twee avonden absoluut niet in Afrika, we waren enkel omringd door blanke, welstellende mensen en aan de andere kant is hier zoveel armoe en ellende.
Door enige problemen met het internet is dit bericht niet verstuurd geraakt. Ondertussen zijn we bijna een week later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code