Twee weken voorbij

De tijd vliegt hier, straks beginnen we aan ons laatste week.
De voorbije week verliep vrij rustig, maar was toch gevuld.
Vooral bezig geweest met Lukhanyo en ook met regelingen voor dove kinderen.
In een overleg met de nieuwe begeleiding van Lukhanyo valt op dat die mensen meerdere goede ideeën hebben, maar toch een sterk afwachtende houding aannemen (vb. we kunnen niet veel doen, want we hebben geen materiaal en de te volgen procedure duurt zeer lang. Bij de vraag of er al besteld is krijg je dan een neen?).
De raad van bestuur verloopt vrij vlot, zoals altijd als wij er zijn. Er worden afspraken gemaakt o.a. om ervoor te zorgen dat de werknemers een officieel contract hebben. Hopelijk wordt dat in orde gebracht. De aanwezigheid van één nieuw lid in de RvB heeft wel een duidelijk positieve invloed.

Verder goede vorderingen gemaakt rond de regelingen om dove kinderen kans te geven om in het Nuwe Hoop Senter in Worcester school te lopen (600 km). Vanaf volgend jaar zijn er wellicht twee en als we er sponsoring voor vinden in België kunnen we in de toekomst misschien meer dove kinderen de kans geven om school te lopen. De school en het internaat samen kosten ongeveer R5000 (€330) per jaar, maar het transport is extreem duur. Men moet zelf voor transport zorgen, kinderen onder 16 mogen niet alleen met de bus en taxi’s worden hier sterk afgeraden omwille van onbetrouwbaar en zeer gevaarlijk. Vermits er telkens een volwassene mee moet komen de kosten op meer dan R10000 (€660) per jaar.
Gisterenavond samen met Ntsiki, ondertussen gepensioneerde begeleidster van Lukhanyo, gaan eten. Hoewel zij er niet meer werkt blijft ze nog zeer betrokken en volgt ze alles op de voet. Plezant om horen is ook hoe zij telkens vraagt naar de meeste studenten die zij heeft gekend.
Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code