Een rustig WE

Ons laatste WE in Cradock verloopt vrij rustig. Op zaterdag gaan we naar de Cradock show, iets wat we zeker moeten gezien hebben volgens sommigen. Het blijkt een jaarbeurs te zijn, vooral voor boeren met veel landbouwmateriaal, keuring van dieren, paardendressuur en natuurlijk ook kermisattracties, eten en drinken en verkoopstandjes. Opnieuw een blanke aangelegenheid waar je enkel zwarten ziet als knechten van de boeren. Er zijn ook enkele zwarten met een verkoopstandje, maar dat zijn dan buitenlanders!
We moeten wel zeggen, de landbouwmachines zijn zeer indrukwekkend.
Het is ook het WE waarin de werknemers uitbetaald worden en dat betekent enorme drukte in het stadje en in de grootwarenhuizen, want nu er geld is moet iedereen zijn inkopen doen.

Het wordt ons afgeraden om nu de townships binnen te gaan omwille van een overvoed aan dronken mensen die zichzelf niet altijd onder controle hebben. In de namiddag hebben we afgesproken met de moeder en de oma van twee kinderen voor het Nuwe Hoop Senter. Als we hen terugbrengen geven ze aan dat we hen aan de rand van de township moeten afzetten, hoewel dit nog vrij ver van hun huisje is. Daarna blijven ze kijken tot we terug op de grote baan zijn. Ze hebben het niet echt benoemd, maar waren duidelijk bezorgd om onze veiligheid.
Op zondag nog eens op ons gemak Mountain Zebra park bezocht. Het is een kleiner nationaal park, maar dieren spotten blijft altijd een plezante aangelegenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code